Al cau, els infants i joves s’organitzen en grups d’edat anomenats unitats. Cadascuna realitza diiferents activitats amb uns objectius concrets, que responen a les necessitats específiques dels nois i noies. Les unitats o etapes educatives són:
Follets (6-9 anys): Els infants aprenen a compartir i a ser persones més autònomes.
Llops (10-12 anys): Les nenes i nens aprenen a conviure i a treballar en equip. Comencen a tenir els seus propis valors.
Raiers (13-15 anys): Els nois i les noies desenvolupen el caràcter i enriqueixen la seva personalitat.
Pioners (15-17 anys): És el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes i les ambicions. Noies i nois esdevenen els veritables protagonistes de la vida de la unitat.
Clan (18 anys): El propi grup de joves marca les seves responsabilitats i els seus compromisos, els seus ideals i les seves ambicions, la manera de fer que volen seguir tot duent a terme un projecte propi, són més que mai, els protagonistes del camí que seguirà la unitat. El què Clan representa tant per a ells mateixos com per l’Agrupament és doncs, la fi d’una etapa educativa que culmina amb l’autogestió del grup de noies i nois que la conformen. Des d’aquí qui ho vulgui s’encaminarà cap a l’engrescador camí de ser cap!
Cap, el gran repte (18 en endavant): Ser cap és fer viure als infants i joves els valors de l’escoltisme laic del nostre país. Joves educadors i educadores assumeixen una important responsabilitat, amb la qual viuen moments inoblidables i s’enriqueixen com a persones constantment.